Barcelona Encontrar Pareja Barcelona

7 Claus per aconseguir l’èxit en parella

T’has preguntat alguna vegada quins factors són imprescindibles per mantenir l’èxit en parella? Què és el que fa que una parella perduri en el temps tot i els mals moments i crisis?

Una de les grans motivacions humanes és ser exitós en l’amor i trobar a aquella persona que ens complementi per poder compartir la nostra vida. La dificultat apareix quan trobem a aquella persona i hem de lidiar amb les manies, creences, opinions, gustos i experiències de tots dos. Segurament has escoltat en moltes ocasions que la comunicació és la clau per aconseguir l’estabilitat en una relació, però no és l’únic factor indispensable sinó que són necessàries altres habilitats socials com la capacitat de negociació, l’empatia, l’escolta activa, la tolerància…

A continuació t’expliquem les 7 claus més importants a tenir en compte per a què una parella funcioni.

1.RESPECTE

És normal que hi hagi diferents opinions i que no sempre esteu d’acord en tot, però és indispensable que hagi un respecte mutu, no només verbal sinó també en actitud, la manera d’expressar-lo mitjançant una mirada sincera o un gest. Ens agrada sentir-nos respectats, de la manera contrària podria quedar afectada la nostra autoestima.

2. CONFIANÇA

És important que et puguis expressar de manera assertiva, comunicar allò que sents de manera educada, amb respecte i sabent la persona que es té davant. Coneixem a la nostra parella i sabem de quina manera podem expressar-li les coses per tal de no crear un conflicte. Para’t i digues allò que penses i sents amb tacte, les teves necessitats. No és recomanable que evitis temes complicats perquè tard o d’hora sortiran en un moment inadequat i serà més difícil tractar-ho quan ha passat temps i ja ha creat malestar.

3. REALISME

S’ha de ser conscient que en una parella hi hauran moments bons i moments no tan bons, fins i tot conflictius en algunes ocasions. Ser conscients de que pot passar ens ajudarà a no crear unes falses expectatives i evitar que creiem que la nostra parella i la nostra relació no té defectes.

4. ESPAI

Estar en parella no significa perdre l’espai d’un mateix. Cada persona té els seus interessos. Quan vas conèixer a la teva parella ja tenia una vida muntada i unes coses que li agradava fer, ara toca adaptar tot el que us agradava fer quan no estàveu junts per fer-ho i compaginar-ho en parella. Podeu compartir les vostres aficions o podeu continuar fent el que us agrada com a temps per vosaltres sense la vostra parella. Estar amb parella no significa renunciar a la pròpia identitat.

5. RECOLZAMENT

Les parelles passen per èpoques de canvi tant de manera individual de cada membre de la parella com a dintre de la relació. Quan una relació és sana, es gaudeix tant dels èxits de qualsevol dels dos, i es recolzen en els moments difícils. És important sentir-se recolzat i entès per la nostra parella.

6. PETITS DETALLS

És possible que tinguem grans expectatives en quant al que volem i esperem de la nostra relació, però el que realment alimenta dia a dia a la parella i el seu vincle són els petits detalls; paraules, mirades, sopars, veure una peli junts, els gestos… farà que existeixi una connexió més profunda i es contribueixi al reforçament de la vostra intimitat.

7. PERDONAR

Ningú és perfecte i tots ens podem equivocar, per tant, la nostra parella també ho pot fer. La importància del perdó recau en que és capaç de sanar ferides i poder examinar els motius pels quals hi ha hagut segons quins comportaments. (Sempre i quan siguin comportaments dintre de la normalitat i que no atempti contra la dignitat ni la seguretat de ningú, evidentment).

S’ha de tenir en compte en tot moment que cada parella és un món i no hi ha res escrit sobre la parella perfecta. El que és bàsic és que tots dos esteu d’acord amb la vida que construïu junts i que sigueu capaços/es de parlar tot allò que no us agrada o us fa sentir malament. I a la mateixa vegada que la vostra amistat i confiança creixi en el dia a dia.

A Dazzling us ajudem a trobar a aquella persona amb la que compartir i poder posar en pràctica tots aquests petits consells. Us esperem!

También puede gustarte...